Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
(3199 niezalogowanych)
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
ansz75 napisał:
bez przesady
MY nie jestesmy wybuchowi??? A nieczytacie Aftenposten? Nieoszukujcie sie , my naprawde tak bezglosnie niewtapiamy sie w norweskie spoleczenstwo O nas SLYCHAC od 2005 roku niestety bardzo czesto i do tego gorzej niz o muzelmanach . A mowili ze Brewik kupowal chemikalia w Kraju arabskim , czy w POLSCE?

o sensacjach sie pisze ot co, a to co wnosimy do tego kraju to mogą sobie norki w statystykach zobaczyć, jaki odsetek polaków pracuje, a jaki cisnie socjal za wszelką cenę, w porównaniu z ciapatymi??

BreWik (nie no zajebiście napisane) i co z tego że nawóz w PL kupował??? jeśli ktoś kupi nóż marki "kosa" i zadźga tym nożem pierdolniętą małżowinę to firma produkująca noże "kosa" zostanie pozwana do sądu za współudział???
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
Kryss chyba pomyliles adresata tej wypowiedzi
ja niepracuje u muzelmanow- Awasze wypowiedzi sa bazowane na nienawisci do kazdego kto toba samym nie jest i takiesamo maja uzasadnienie jak inf.O Brewiku, BreWiiiku, brewku .
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
ansz75 napisał:
Oj Hiltonku , ty myslisz ze wiesz, bo kilka ksiazek przeczytalas A o karzdej religii tez tyle wiesz?
wiec jak okreslisz siebie?

Powyzsza wypowiedzia tylko sie wyglupilas.
Odpowiadam na pytania: wiem bardzo duzo na temat religii opierajacych sie na biblii oraz o islamie( temat dotyczy muzulman jakbys nie zauwazyla), nieco mniej o taoizmie, buddyzmie i konfucjonizmie, a takze hindiuzmie, bo w te akurat sie nie wglebialam bardzo, gdyz wyznawcy tych religii nie zalewaja europy, liczby nie roznia sie drastycznie, ale ich jakos "nie widac"
A siebie okreslam jako myslacego ateiste.

edit: wlasnie... nie wypowiedzialm sie jeszcze co o muzulmanach mysle, wiec mysle, ze sa oblakani, co najlepiej obrazuje ostatnia sprawa Ramzy Kashgari.....
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
ansz-chyba juz pozno dla ciebie bo bredzic zaczynasz,i nie rozumiesz co sie pisze,
moje motto;NIECH SOBIE KAZDY WIERZY W CO CHCE,JEGO WOLA,JEGO SPRAWA,DO MOMENTU W KTORYM W IMIE WIARY I CHECI NARZUCENIA JEJ INNYM TYCH INNYCH NIE KRZYWDZI I OKALECZA<PSYCHICZNIE I FIZYCZNIE.
a sam wierze w siebie

jarzysz to kobieto?
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1019 Postów
Maniak
Nie trzeba czytac ksiazek zeby cos sie dowiedziec na temat np: muslimow
w internecie jest tego masa....
np

albo tu
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
232 Posty
ayot adot
(123456a)
Stały Bywalec
i wtej krytyce swojej , zapytaj zwyklego muzelmanina czy wie o czym ty mowisz na temat jego religiiNienawidzmy dalej , wszystkich co sa inni , na podstawie ksiazek, uprzedzen.....
Widze ze argumentow juz zaczyna brakowac nawet w tych uczonych pismach, kt czytacie
Zaczynaja sie wyzwiska, przytyki , epitety... dobrze ze to wiadomosci tekstowe, bo byscie mnie natlukli. tylko dlatego ze sie z wami niezagadzam ide spac, bawcie sie dalej
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
3272 Posty
Jon Doe
(Joseph)
Maniak
ansz75 napisał:
tylko dlatego ze sie z wami niezagadzam ide spac, bawcie sie dalej

niezagadzam=pisze brednie w twoim przypadku, to by sie zgadzało..

taki idź spać to jest najlepszy pomysł...........
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1660 Postów
kryss d
(kryss)
Maniak
brednie wynikle z niewiedzy, a oparte na usmieszkasz i milym zachowaniu szefa,ktory tez nie jest u siebie i podlega prawu tego kraju a nie swojego rodzinnego islamskiego raju
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1557 Postów
Gct Kowalska
(Gct)
Maniak
ansz75 napisał:
i wtej krytyce swojej , zapytaj zwyklego muzelmanina czy wie o czym ty mowisz na temat jego religiiNienawidzmy dalej , wszystkich co sa inni , na podstawie ksiazek, uprzedzen.....
Widze ze argumentow juz zaczyna brakowac nawet w tych uczonych pismach, kt czytacie
Zaczynaja sie wyzwiska, przytyki , epitety... dobrze ze to wiadomosci tekstowe, bo byscie mnie natlukli. tylko dlatego ze sie z wami niezagadzam ide spac, bawcie sie dalej

Przesadzasz. Jezeli o mnie chodzi, to nie moge sie z toba nie zgadzac, bo w twoim przypadku nie ma z czym sie zgadzac lub nie, bo ty nie wiesz nic na temat islamu.
Poza tym ja nie czuje zadnej nienawisci do muzulman ani do chrzescijan. A jesli chodzi o uprzedzenia to owszem, mam, bo dla muzulmana kobieta jest na rowni z kupa, ktora wydala, a to mnie bardzo UPRZEDZA.
Zaznaczylam 3 slowa w twojej wypowiedzi, nie wstyd ci uzywac argumentu ze ktos wie cos rownez z ksiazek??? Literatura to podstawa!!! Kobieto!!! Muzulman znam tez kilkoro osobiscie, wiec moja wiedza jest wielozrodlowa. Rozmawialm tez nieraz z muzulmanami , swietnie znaja biblie i cytuja ale niestety wyrwane fragmenty, ktore moge sobie przypasowac, dlatego, aby dyskutowac z nimi, procz znajomosci koranu, hadisow, trza tez bibelenke ogarnac, a z tego co widze ty nie ogarnelas i zlosliwie napisze ze ze slownikiem j. polskiego tez jetes na bakier. I to bedzie moj przytyk, jaknajbardziej podstawny.
Dobranoc.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
202 Posty
Agnieszka N.
(AgaN)
Stały Bywalec
"Inspiracją dla stworzenia religii było dla Mahometa chrześcijaństwo oraz judaizm i tam należy szukać początków Islamu, Twórcą Islamu jako systemu religijnego był Mahomet, arabski prorok, który żył w VII wieku naszej ery. Islam jest więc jeszcze młodszą religią niż buddyzm."

Do porownania Judaizm jest najstarsza religa swiata siegajaca dziela powstania swiata...Mahomet byl prorokiem ktory slyszal o Chrystusie, no jak wiadomo chrzescinajstwo siega 2000 lat, w swiecie chrzescijan znajduja sie tacy ktorzy uwarzaja iz islam jest zalozony przez "demony" o ktorych malo sie mowi a ktore sa w naszym duchowym swiecie...napewno kazdy z was slyszal i nie prawda jest ze przez religie sa wojny, lecz zapominamy czesto o tym ze istnieje jeszcze "ciemna strona" ktorej zostal oddany swiat wraz z zerwaniem jablka przez Ewe

"Żydzi wierzą w nadejście Mesjasza, tak zapowiadają ich święte proroctwa, chrześcijanie wywodzą się z religii żydowskiej, jednak oni uwierzyli, ze Mesjaszem jest Chrystus. Chrześcijaństwo narodziło się więc wraz z nauką Jezusa, ci, którzy uwierzyli, ze jest on tym, którego zapowiadało Pismo, dali początek nowemu wyznaniu. Chrześcijaństwo jest więc kontynuacja judaizmu, podobnie jak religia hebrajska uznaje za święte księgi Starego Testamentu (choć są tu pewne rozbieżności). Oczywiście, jest to religia monoteistyczna, uznanie Chrystusa za Boga nie oznaczało wprowadzenia nowego bóstwa, ale jedynie objawienie się jedynego Boga w trzech osobach (dogmat Trójcy Świętej)"

zadna z religii nie umiala utrzymac wspolnoty wyznaniowej, przyczyny byly rozne, niestety najczęściej polityczne.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok